Söka jobb via LinkedIn

Vi kommer att berätta om hur man kan söka jobb via LinkedIn. Minst 500 miljoner människor använder nätverket och det finns mer än 10 miljoner aktiva jobbannonser, rapporterade Fortune magazine 2017. Business Insider kontaktade karriärexperter på LinkedIn och oberoende LinkedIn-specialister för att ta reda på de bästa sätten att hitta jobb på det sociala nätverket. Om du undrar hur du använder LinkedIn för att hitta ett jobb ger dessa konkreta tips dig din bästa chans att hitta jobb på LinkedIn.

Få en rekommendation från någon du känner som arbetar på företaget där du ansöker

Alla tre LinkedIn-experter som pratade med Business Insider sa att det mest framgångsrika sättet att hitta ett jobb på LinkedIn är genom en hänvisning från en av dina anslutningar som redan arbetar där du vill arbeta.

”Nästan 50% av rekryterarna säger att hänvisningar är den ledande källan för kvalitetsanställningar, och om du får en remiss är du fyra gånger mer benägna att höra tillbaka från en rekryterare” sa en karriärexpert på LinkedIn, till Business Insider. För att underlätta denna process lanserade LinkedIn nyligen ett verktyg för att be om en rekommendation direkt på plattformen för att hjälpa dig att göra dessa förfrågningar. Om du inte har en direkt koppling till företaget, leta efter någon som arbetar där via en delad kontakt, berättade en oberoende LinkedIn-specialist och yrkesutvecklare, till Business Insider.

Du kanske vill nå några av dessa människor med ett personligt meddelande och be om information om rekryteringsprocessen. När du har fått den här informationen kommer du förhoppningsvis kunna fortsätta ta reda på mer information och bygga ett nätverk tills du får en rekommendation.

Fyll i alla delar av avsnittet ”Karriärintressen” i din profil så att rekryterare vet att du letar efter

Fyll i alla delar av avsnittet "Karriärintressen" i din profil så att rekryterare vet att du letar efter
Fyll i alla delar av avsnittet ”Karriärintressen” i din profil så att rekryterare vet att du letar efter

Du bör naturligtvis alltid hålla din LinkedIn-profil uppdaterad, men det finns ett annat avsnitt som du bör vara uppmärksam på när du är på jakt efter jobb. Du kan uppdatera dina ”Karriärintressen” medan du tittar på din egen profil i ”Din instrumentpanel.” Om du aktiverar verktyget ”Låt dina rekryterare se att du är öppen” kommer din profil att bli mer sökbar efter rekryterare som använder LinkedIn för att hitta professionell talang, berättade en annan expert på Business Insider. Och oroa dig inte – plattformen döljer signalen från rekryterare på ditt företag eller kopplade företag.

När du når en potentiell arbetsgivare, skriv ett kortfattat, personligt meddelande – kopiera inte bara ditt brev

När du väljer att skicka ett meddelande till någon ger LinkedIn ibland automatiskt genererade hälsningar. Tänk inte ens på att använda dessa mallar, säger LinkedIn-experter. ”Skriv alltid, alltid, alltid något personligt”, sa en LinkedIn-konsult till Business Insider. Ett personligt meddelande kommer att få dig att komma så mycket längre än en automatiskt fylld form som så många andra gör. Du vill sticka ut från mängden. Ett kort meddelande är bättre än att skriva in ett helt följebrev. Håll det kort, trevlig och gör det så ofta som som du vill.